BEL NU: 038 - 38 54 933

Bouwnijverheid

Zwolse Adviesgroep verleent haar diensten aan kleine en middelgrote ondernemingen in de volgende bouwsectoren:

Ontwikkelingen

Aanhoudende laagconjunctuur dwingt tot heroriëntatie

In 2011 was er een tijdelijke opleving van de bouwproductie (+3,5%) door gunstige weersomstandigheden en extra werk door een tijdelijke BTW-verlaging op arbeid. In 2012 daalt de productie met circa 7%. Krimp is er in zowel de woning-, utiliteits- als GWW nieuwbouw. Voor deze deelmarkten is de verwachting dat ook in 2013 de productie nog licht daalt (-1%). Pas vanaf 2014 neemt de nieuwbouwproductie naar verwachting weer enigzins toe.

De kansrijke markten zoals werken in het onderhoud of renovatie zijn inmiddels overvol met forse prijsdruk tot gevolg. De bodem van de reserves van vele bouwers is in zicht en capaciteitsreductie heeft plaatsgevonden. De mogelijkheden om zich verder aan te passen aan de aanhoudende laagconjunctuur drogen op, wat een toename van faillissementen tot gevolg zal hebben. Ondernemingen die zich hieraan kunnen onttrekken zijn bouwers die de interne organisatie op orde hebben, hun klant centraal stellen en een antwoord hebben op het duurzaamheidsvraagstuk.
(Bron: Rabobank cijfers en trends)

Dienstverlening Zwolse Adviesgroep binnen de bouwsector

Naast diensten op het gebied van accountancy, fiscale zaken en salarisverwerking houden wij ons ondermeer bezig met de volgende werkzaamheden ten behoeve van bouwbedrijven:
 

Wilt u meer weten ? vraag het onze accountant Genemuiden, accountant Lelystad of accountant Amsterdam.

Aanmelden nieuwsbrief
dienstverleningsvoorwaarden | disclaimer