IT toepassing op de administratie (2)

IT toepassing op de administratie (2)
23 augustus 2017 Klaas Eenkhoorn

Klaas runt een vijftal zaken in de detailhandel. Zijn boekhouder heeft het druk met het invoeren van de inkoopfacturen, omzetten en bankafschriften per zaak. Klaas betaalt zijn leveranciers op tijd en pakt daarmee de betalingskorting. Het kost hem veel tijd om wekelijks de openstaande inkoopfacturen door te nemen en de betalingen te selecteren. De geselecteerde openstaande inkoopfacturen worden vervolgens handmatig ingevoerd in het telebank programma en betaald.

Klaas vraagt zich af of de administratie efficiënter kan.

Op ons advies heeft Klaas zijn administratie nu als volgt geregeld. Hij doet de boekhouding met exact online. De inkoopfacturen worden ingescand en automatisch geboekt per zaak. Wekelijks komt er automatisch een betaalvoorstel voor de inkopen uit het systeem. Hierbij wordt rekening gehouden met de betalingskortingen en overige condities van de leveranciers. Na akkoord van Klaas worden deze betalingen automatisch opgenomen in het telebank pakket en betaald.
De verkopen worden automatisch doorgeboekt in het pakket. De bankmutaties worden wekelijks ingelezen en automatisch weggeboekt.

Klaas bespaart hierdoor veel tijd en heeft actueel inzicht in zijn resultaten per zaak. Met behulp van een app op zijn telefoon kan Klaas de resultaten per zaak direct inzien.