Forse correctie Belastingdienst? Onderhandel verstandig

Forse correctie Belastingdienst? Onderhandel verstandig
23 augustus 2017 Klaas Eenkhoorn
Onderhandelen belastingdienst onderhandel verstandig Zwolse Adviesgroep

Egbert heeft een reparatiebedrijf. Altijd druk bezig en fijn aan het werk. Maar hij besteedt te weinig aandacht aan zijn administratie. Er volgt een belastingcontrole waaruit forse correcties komen.

Hij krijgt over een periode van 5 jaren een bijtelling voor 2 auto’s toegerekend (ongeveer € 60.000 loonheffing per jaar exclusief boete). Daarnaast een forse omzetbijtelling over 5 jaren, wat een vermogen kost aan loonheffing en omzetbelasting.

Onderhandelen

Egbert heeft ons gevraagd te onderhandelen met de inspecteur. Na een aantal besprekingen met de Belastingdienst, gedurende een periode van ongeveer een jaar, konden we tot een vaststellingsovereenkomst komen met de Belastingdienst.

Afspraken en betalingsregeling

Daarin werden een aantal afspraken vastgelegd, die tot gevolg hadden dat Egbert de totale belastingclaim over 5 jaren kon afkopen voor € 45.000 inclusief boete en rente. Tevens werd daarin een betalingsregeling overeengekomen.

Niet de leukste zaken, ook zeker ingewikkeld. Maar we zijn er wel goed in. We helpen u als ondernemer dan ook graag in onderhandelingen om tot een geschikte regeling te komen.

Gerrit Eenkhoorn
Laten we vrijblijvend kennismaken
Gerrit EenkhoornDirecteur