Transport en Logistiek

Transport en Logistiek

In de transport en logistieksector dienen de ontwikkelingen zich in een sneltreinvaart aan. Thema’s als duurzaamheid en CO2-uitstoot zijn veelbesproken onderwerpen. Een paar grote uitdagingen?

  • Het krijgen van goed personeel;
  • de juiste manier van leidinggeven (het management) en;
  • investeringen verkrijgen om groei voortgang te geven.

Hoe staat uw bedrijf ervoor? Wat zijn de prognoses voor de toekomst en hoe maakt u de juiste keuzes? De accountants en adviseurs van de Zwolse Adviesgroep helpen u graag bij het inzicht in uw financiële en bedrijfsmatige situatie en ondersteunen u hier ook praktisch bij.

Gerrit Eenkhoorn
Laten we vrijblijvend kennismaken
Gerrit EenkhoornDirecteur

Toekomstbestendig ondernemen in de transportsector

Voor het eerst in jaren zien we weer een serieuze afname van de volumes en omzetten. Dat is geen reden voor paniek; veruit de meeste ondernemingen hebben in de afgelopen jaren voldoende buffers opgebouwd om een teruggang te kunnen dragen. De combinatie van lagere volumes en omzetten, gecombineerd met hogere (loon)kosten zal naar onze inschatting wel enkele tientallen bedrijven in de problemen brengen.

Dit zal niet leiden tot een substantiële stijging van het aantal faillissementen. Veel ondernemers zullen het hier niet op aan laten komen en tijdig hun onderneming overdoen aan een concurrent. Hiermee luiden de lagere omzetten een verdere versnelling van de consolidatie in. Ook in de binnenvaart is een flinke prijsdaling te zien ten opzichte van de hoge niveaus van vorig jaar.

Verwachtingen personeel in transportsector

Het personeelstekort in de logistieke sector is nog steeds actueel. De uitstroom zal door de vergrijzing en gezondheidsklachten hoger zijn de instroom waar op dit moment sprake van is. Zelfs met buitenlandse chauffeurs lijkt dit niet op te lossen.

Een aantal transportbedrijven zien we al flink inzetten op het aannemen en opleiden van personeel en een meer populaire profilering van de transportsector. Dit is echt nodig om concurrerend te blijven in de sector.

Steeds meer elektrisch

De technische verduurzaming zet ook onverminderd door, met name in het wagenpark. Voor groter vervoer zoals vrachtwagens gaat het wat langzamer, maar met name bij bestelbussen gaat deze ontwikkeling razendsnel.

Aantrekkelijke subsidieregelingen zorgen ervoor dat de elektrische vervoersmiddelen steeds meer worden afgenomen. Vanuit de Rijksoverheid komt er meer druk op het terugdringen van emissie om de klimaatdoelstellingen zo goed als mogelijk te benaderen.

(Bron: Rabobank Sectroprognoses en cijfers en trends)

“Een ding is zeker, zonder transport staat alles stil”

Zwolse Adviesgroep voor bedrijven in de transport en logistiek

Zoekt u een accountant voor uw bedrijf in de transport en logistiek? Iemand die vanuit financieel oogpunt met u meedenkt? Kom dan eens kennismaken bij de Zwolse Adviesgroep.

Zwolse Adviesgroep heeft jarenlange ervaring met klanten binnen de transportsector. Zowel in personen- als in goederenvervoer. Een goed geautomatiseerde administratie is een must in deze branche. Daarnaast houden we ons o.a. bezig met:

Wilt u meer informatie? Of vrijblijvend in gesprek om te zien of we goed bij elkaar passen? Neem gerust contact met ons op.