Bedrijfspand moet naar energielabel C

Bedrijfspand moet naar energielabel C
6 november 2021 Janneke Kreijkes

Ongeveer 60% van de kantoren en bedrijfspanden voldoet nu nog niet aan een verplichting die per 1 januari 2023 ingaat. Vanaf dan moeten veel panden een energielabel C hebben, anders mogen zij niet meer worden gebruikt. Het is dus raadzaam om uit te zoeken of uw pand aan deze normen voldoet. 

Subsidie

U kunt hiervoor ook een nieuwe subsidie gebruiken. Met de energieadviseur die u met die subsidie kunt inhuren, kunt u ook bespreken welke maatregelen nodig zijn voor een C-label.

Monumenten

Volgens de nieuwste cijfers van RVO is er het afgelopen jaar de klad gekomen in de constante groei van het aantal ‘vergroende’ panden. Slechts 40% is inmiddels geregistreerd met energielabel C of beter. Verder heeft 12% energielabel D of slechter en van 48% staat niets geregistreerd.

Het zijn vooral de kleinere kantoren die nog niet voldoen aan het C-label. Omdat de tijd langzaam begint te dringen heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken de eigenaren van de panden aangeschreven. Overigens hoeven niet alle kantoren straks aan deze verplichting te voldoen: kleine kantoren en monumenten vallen buiten de nieuwe wet.

Vragen hierover? Neem gerust contact met ons op.