Dienstverlenende sector

Dienstverlenende sector

Digitalisering, veranderende klantbehoeftes en toenemende concurrentie. Elke ondernemer in de dienstverlenende sector heeft hiermee te maken.

Waar de een wel vaart bij de veranderende markt en vraag van de consument en dus van bedrijven (denk aan alle online ontwikkelingen) merkt de ander juist dat zijn of haar verdienmodel aanpassing nodig heeft.

Zwolse Adviesgroep heeft ruime ervaring met dienstverlenende bedrijven over de volle breedte van de sector. Of het nu gaat om communicatiespecialisten, schoonmaakbedrijven of assurantieadviseurs, wij denken met deze ondernemers mee om tijdig veranderingen te signaleren en hun business toekomstbestendig te houden.

Wim Wolvers
Laten we vrijblijvend kennismaken
Wim WolversVestigingsleider Amsterdam

Accountant voor dienstverlenende bedrijven

Trends en ontwikkelingen

Het ging goed met de economie in Nederland. Hierdoor waren er met name op de zakelijk markt grote ontwikkelingen. Termen als marketing, cyber security en agile werken voerden de boventoon en hiervoor was vaak geen personeel in huis. Inhuren dus: een kans voor de bedrijven in de dienstverlening.

Totdat corona de kop opstak. De werkloosheid is inmiddels opgelopen en de economie is verslechterd. Een daling in totale omzet en benodigde werknemers ligt bij veel bedrijven voor de hand.

Bedrijven investeren hierdoor mogelijk minder, wat de vraag naar advies van dienstverlenende bedrijven doet afnemen. Of ze gaan bepaalde taken toch zelf oppakken omdat hier tijd voor ontstaat.

Dat vraagt een flexibele houding en innovatief ondernemerschap van dienstverlenende bedrijven: op zoek naar nieuwe verdienmodellen, met alle uitdagingen van dien.

(Bron: Rabobank cijfers en trends)

Bedrijfsadvies en financieel advies voor dienstverlenende sector

Juist voor een sector die in ontwikkeling is, is het essentieel om kritisch naar de organisatie te kijken. Want dat is de manier om verbeteringen te ontdekken en een goede focus te pakken in de te verlenen diensten met het oog op de toekomst.

Zwolse adviesgroep staat klaar voor dienstverlenende bedrijven. Als soortgelijk bedrijf weten we als geen ander hoe de vork in de steel zit. Wilt u profiteren van onze jarenlange ervaring en een goede adviseur in de hand nemen? Neem dan gerust contact met ons op!

Wij staan voor u klaar met natuurlijk onze dienstverlening op het gebied van accountancy, fiscale diensten en salarisadministratie. Maar ook voor advies en begeleiding bij:

  • investeringsbeslissingen;
  • werkkapitaal beheer (debiteurenbeheer, onderhandenwerkbeheer, beleggen, factoring);
  • financieringsaanvragen;
  • contracten;
  • schadeclaims;
  • conflictbemiddeling
  • bedrijfsovername

Wilt u meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.