Dienstverlenende sector

Dienstverlenende sector:

Zwolse Adviesgroep heeft ruime ervaring met dienstverlenende bedrijven over de volle breedte van de sector. Of het nu gaat om communicatiespecialisten of schoonmaakbedrijven of assurantie adviseurs, wij denken met de ondernemer mee.

Zwolse Adviesgroep verleent haar diensten aan kleine en middelgrote ondernemingen in de dienstverlenende sector ’

Ontwikkelingen

Flexibiliseren cruciaal

De dienstverleningssector groeit al een aantal jaren en maakt een steeds groter deel uit van de Nederlandse economie. Voor 2017 verwacht de Rabobank een verdere groei van 3,7%. De uitzendbranche is een van de branches binnen de sector die sterk groeit. Deze branche profiteert van de toegenomen bedrijvigheid in verschillende sectoren, maar ook van een structurele verschuiving naar flexibele arbeid. Ondanks de sterke groei in de dienstverleningssector is het voor dienstverleners essentieel om te blijven innoveren als gevolg van de snel veranderde omgeving: denk aan versnelde technologische ontwikkelingen, verharde marktomstandigheden en veranderingen in wet- en regelgeving.

Om hierop in te blijven inspelen is flexibiliteit in verdien- en bedrijfsmodellen noodzakelijk. Flexibiliteit en wendbaarheid kunnen met name worden verkregen door slimmer gebruik te maken van ICT. Bijkomend voordeel is dat veel ICT-oplossingen ‘as-a-service’ beschikbaar zijn, waardoor nieuwe technologie zonder hoge eigen investeringen kan worden gebruikt.

(Bron: Rabobank cijfers en trends)

Dienstverlening Zwolse Adviesgroep binnen de dienstverlenende sector

Naast diensten op het gebied van accountancy, fiscale zaken en salarisverwerking houden wij ons ondermeer bezig met de volgende werkzaamheden ten behoeve van dienstverlenende bedrijven:

  • advisering en begeleiding bij investeringsbeslissingen;
  • advisering in werkkapitaal beheer (debiteurenbeheer, onderhandenwerkbeheer, beleggen, factoring);
  • advisering en begeleiding bij financieringsaanvragen;
  • advisering in dividendbeleid;
  • advisering en begeleiding bij kostprijsberekeningen;
  • advisering en begeleiding bij contracten;
  • advisering en begeleiding bij schadeclaims;
  • conflictbemiddeling
  • advisering en begeleiding bedrijfsovername

Wilt u meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.