Laadpaal auto onbelast vergoeden?

Laadpaal auto onbelast vergoeden?
6 november 2021 Janneke Kreijkes

Een werkgever mag de kosten die komen kijken bij een elektrische auto van de zaak onbelast vergoeden. Dat zijn dus bijvoorbeeld de kosten van de laadpaal voor de deur en van het opladen. De werkgever mag zelfs de kosten voor een aanpassing van de meterkast in de woning van de werknemer en een meter om het verbruik te meten onbelast vergoeden.

Intermediaire kosten

Deze kosten vallen onder ‘intermediaire kosten’ van de auto van de zaak. Zulke kosten mogen onderdeel uitmaken van een onbelaste vaste kostenvergoeding voor de werknemer. Maar daarvoor gelden wel een aantal voorwaarden.

Zo moet de werkgever het bedrag aannemelijk kunnen maken en onderbouwen met een onderzoek naar de werkelijk gemaakte kosten.

Afspraken over declaratie

Het is wel belangrijk dat u goede afspraken maakt over hoe deze vergoeding plaatsvindt. Voor het aanschaffen van de laadpaal valt de administratieve laste wel mee. Maar als de werknemer elke keer als hij zijn auto heeft opgeladen een declaratie indient, bent u daar aardig wat uurtjes zoet mee. U kunt dan beter met de werknemer afspreken dat hij bijvoorbeeld eens per maand een declaratie indient.

Vragen hierover? Neem gerust contact met ons op.