Nieuwsbrief Zwolse Adviesgroep 2020-no. 2

Nieuwsbrief Zwolse Adviesgroep 2020-no. 2
6 april 2020 Marleen Haring

Aanvraag tegemoetkoming in schade door coronavirus voor ondernemers

Lijden u of uw relaties schade door de Kabinetsmaatregelen rond het coronavirus? Via de Beleidsregel TOGS kan een specifieke groep ondernemers een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 ontvangen. Ook bepaalde groepen ondernemers in de non-food, zoals winkeliers, kunnen nu de tegemoetkoming aanvragen.
Let op: Door drukte is de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland helaas nog steeds beperkt bereikbaar voor aanvragen.
Lees meer

Noodpakket voor banen en economie

De overheid heeft een mooi overzicht gemaakt waarin u in één oogopslag kunt zien welke regelingen nu open zijn voor het aanvragen van tijdelijke financiële hulp.
Lees meer

NOW regeling bekendgemaakt

Het Ministerie SZW heeft de details van de NOW regeling bekend gemaakt. Wij maakten voor u een samenvatting.
Lees meer

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

Het kabinet neemt een aantal maatregelen om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is één van die maatregelen. De Tozo-regeling wordt uitgevoerd door gemeenten.
Lees meer

Huurcontract en coronacrisis

In de huursector staat momenteel de vraag centraal of een huurder die geconfronteerd wordt met een gedwongen sluiting of een significante omzetdaling gehouden is de huur te betalen. Het antwoord op deze vraag hangt vanzelfsprekend af van de inhoud van het huurcontract. Maar wat zijn de opties voor beroep op opschorting van de huur?
Lees meer