Stop met tijd verspillen: automatiseer de administratie

Stop met tijd verspillen: automatiseer de administratie
23 augustus 2017 Klaas Eenkhoorn

Klaas runt een vijftal zaken in de detailhandel. Zijn boekhouder heeft het druk met het invoeren van de inkoopfacturen, omzetten en bankafschriften per zaak.

Klaas betaalt zijn leveranciers op tijd en pakt daarmee de betalingskorting. Het kost hem veel tijd om wekelijks de openstaande inkoopfacturen door te nemen en de betalingen te selecteren.

De geselecteerde openstaande inkoopfacturen worden vervolgens handmatig ingevoerd in het telebank programma en betaald.

Klaas vraagt zich af of de administratie efficiënter kan.

Zo kan de administratie efficiënter

Op ons advies heeft Klaas zijn administratie nu als volgt geregeld. De boekhouding regelt hij nu via Exact online. De inkoopfacturen worden ingescand en automatisch geboekt per zaak.

Wekelijks komt er automatisch een betaalvoorstel voor de inkopen uit het systeem. We regelden dat het systeem automatisch rekening houdt met de betalingskortingen en overige condities van de leveranciers.

Automatisch maar wel controle

Na akkoord van Klaas worden deze betalingen automatisch opgenomen in het telebank pakket en betaald. De verkopen worden automatisch doorgeboekt in het pakket. Bankmutaties worden wekelijks ingelezen en automatisch weggeboekt.

Klaas bespaart hierdoor veel tijd en heeft actueel inzicht in zijn resultaten per zaak. Met behulp van een app op zijn telefoon kan Klaas de resultaten per zaak direct inzien.

Bent u ook nog veel tijd kwijt aan uw administratie? Elke maand weer die ergernis? Laat het ons weten! We helpen u graag efficiënter werken.

Wim Wolvers
Laten we vrijblijvend kennismaken
Wim WolversVestigingsleider Amsterdam