Subsidie elektrische auto

Subsidie elektrische auto
12 april 2022 Janneke Kreijkes

De subsidie voor de aanschaf van elektrische auto’s is weer aan te vragen. In 2021 was de pot razendsnel leeg, dus het loont waarschijnlijk om niet te lang te aarzelen met de aanvraag. Ook de subsidie voor groene bedrijfsauto’s is weer open.

Subsidie elektrische auto nieuw en occasion

Voor nieuwe elektrische auto’s is er € 3.350 subsidie, voor occasions is dat € 2.000. De zogeheten SEPP-subsidie geldt zowel voor koop als voor private-lease. Ondernemers moeten erop letten dat zij de auto in privé aanschaffen, want de subsidie geldt alleen voor particulieren.

Ondernemer: Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s

Als ondernemer kunt u dit jaar ook opnieuw terecht bij uitvoerder RVO voor de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). Die geeft maximaal € 5.000 subsidie op de aanschaf of lease van emissieloze bedrijfsauto’s.

Het moet onder meer gaan om een bedrijfsauto met een catalogusprijs van meer dan € 20.000 en een maximum gewicht van 4.250 kilogram (alle voorwaarden vindt u bij de RVO).

Uitzondering voor kleine ondernemingen en non-profit

Voor kleine ondernemingen en non-profit-instellingen is het subsidiepercentage iets opgehoogd. Er zit dit jaar € 22 miljoen in de SEBA-pot. Het lijkt erop dat het subsidiebedrag vorig jaar niet helemaal is opgegaan.