TEK-regeling: Subsidie energiekosten gestart

TEK-regeling: Subsidie energiekosten gestart
23 juni 2023 Gerrit Eenkhoorn

Ondernemers in het mkb die relatief veel kwijt zijn aan energiekosten, kunnen sinds eind maart een subsidie aanvragen. Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) geldt voor de periode vanaf 1 november 2022 tot en met eind dit jaar.

Steun bij hoog energieverbruik

De overheid wil met de TEK-regeling wat extra’s doen voor mkb’ers die voor hun bedrijfsvoering niet om een hoog energieverbruik heen kunnen. Denk aan bakkerijen, wasserettes en sauna’s. Het subsidieloket bij uitvoerder RVO is open tot en met 2 oktober 2023 tot 17.00 uur.

Hoe komt u in aanmerking voor de TEK-regeling?

Om in aanmerking te komen, moet een onderneming allereerst een mkb’er zijn. Dus: maximaal 249 werknemers en verder een jaaromzet van hooguit € 50 miljoen en/of een balansomvang van maximaal € 43 miljoen. Verder moeten de energiekosten 7% of meer bedragen van de omzet over 2022.

50% vergoeding, 35% voorschot

Ondernemingen krijgen lang niet alle energiekosten terug. Alleen van de kosten tussen een drempelbedrag en een maximumprijs voor gas of elektriciteit wordt 50% vergoed. Bovendien krijgt de ondernemer op korte termijn ook maar 35% van de berekende subsidie als voorschot.

In de loop van 2024 berekent de RVO de definitieve subsidie met actuele gegevens. We houden u op de hoogte.