Detailhandel food

Detailhandel food

De bedrijvigheid in de detailhandel is enorm. De adviseurs van de Zwolse adviesgroep weten dat als geen ander. We denken graag mee in de ontwikkelingen en hoe u met uw bedrijf toekomstbestendig onderneemt.

Dat doen we door u bij te staan bij het maken van juiste keuzes. Maar ook door praktische oplossingen zoals o.a. het realiseren van:

  • Inzicht in omzetten, marges en voorraadverloop per artikel door een directe koppeling van het kassasysteem met uw financiële administratie;
  • Zekerheid door het realiseren van een goede loonadministratie en het hebben van de juiste arbeidscontracten.

Bekijk wat onze accountants en adviseurs voor u kunnen betekenen.

Zwarien Selles
Laten we vrijblijvend kennismaken
Zwarien SellesRelatiemanager

Advies en ondersteuning bij herstel

De coronamaatregelen drukten de groei in de handel en horeca enorm. Uitzonderingen zoals o.a. de grote supermarkten daargelaten. De belangrijkste focus ligt voor veel detailhandel en foodbedrijven op herstel.

Als accountant en adviseur van ondernemers in de food detailhandel kijken we met trots naar de flexibiliteit in deze sector. Afhalen, thuisbezorgen, samengestelde pakketten om thuis te dineren, food-autotochten: wat werd er veel ondernomen. Zo hielden de ondernemers met elkaar het hoofd omhoog en deden ze wat ze konden. Wachtend op versoepeling van de maatregelen.

Ook met versoepeling gelden er naar verwachting nog steeds strenge regels: zoals de anderhalve meter afstand, maximaal dertig gasten en de sluitingstijd van 22 uur. En daarmee blijft ook de komende periode een flinke uitdaging.

Digitalisering: online wint in detailhandel food

Corona versnelde de digitalisering van de maatschappij en had daarmee ook grote impact op de voedselketen. We ontmoeten en kopen online, veel meer maaltijden en boodschappen werden thuisbezorgd. Ook in de toekomst zullen bedrijven flink investeren in de uitbreiding van hun online infrastructuur.

(Bron: Rabobank cijfers en trends)

Zwolse Adviesgroep: de accountant voor de detailhandel (food)

Bij alle ontwikkelingen in de detailhandel food, blijft de rol van de accountant dezelfde. Natuurlijk, de manier waarop we naar uw organisatie kijken, past zich aan aan de ontwikkelingen. Maar een gedegen administratie en inzicht in de juiste data op de juiste plek blijft een must.

Naast diensten op het gebied van accountancy, fiscale zaken en salarisverwerking houden wij ons ook bezig met advisering en begeleiding van ondernemers in de food detailhandel bij:

  • investeringsbeslissingen;
  • werkkapitaal beheer (voorraadbeheer, beleggen);
  • financieringsaanvragen;
  • dividendbeleid;
  • contracten;
  • schadeclaims;
  • conflictbemiddeling
  • bedrijfsovername

Benieuwd of wij voor u de juiste partij zijn? Of wij fijn met u samenwerken zodat we vertrouwd de toekomst tegemoet gaan? Laten we eens kennismaken. We horen graag van u!