Bespaar ruim 50% tijd op de administratie

Bespaar ruim 50% tijd op de administratie
23 augustus 2017 Klaas Eenkhoorn
Bespaar tijd op administratie Zwolse Adviesgroep

Henk runt een autohandel. Het bedrijf groeit hard en de administratie ook. Dit neemt steeds meer tijd in beslag. Henk vroeg ons om advies over zijn administratie en maandrapportage: “Hoe kan ik dit beter en efficiënter doen?”

De verkoopfacturen maakt Henk in Excel. De benodigde autogegevens haalt hij handmatig uit de inkoopfacturen. Ook de berekening van de btw/bpm maakt hij met behulp van Excel.

De boekhouder van het bedrijf houdt de administratie bij in een boekhoudprogramma. De verkoopfacturen, inkoopfacturen en bankmutaties voert hij handmatig in. Daarnaast houdt hij in Excel een autoboek bij.

Administratie te omslachtig?

Henk vindt zijn administratie te omslachtig. Er zit veel dubbel werk in en er ontstaan verschillen met het autoboek. Ook heeft hij geen inzicht in zijn maandresultaten. Hij vroeg onze accountants om hulp.

Altijd actueel

Op ons advies heeft Henk zijn administratie nu als volgt opgezet.

De auto inkopen worden vastgelegd in autoflex. Vanuit dit pakket maakt Henk nu zijn verkoopfacturen aan. Hierbij worden alle autogegevens automatisch overgenomen inclusief de btw/bpm berekening. Het autoboek en de voorraadadministratie zijn nu altijd actueel.

Systeem gekoppeld met Exact online

Autoflex koppelden we aan Exact online. Zo worden de inkopen en verkopen automatisch geboekt in de administratie. De bankmutaties worden ingelezen in Exact online en grotendeels automatisch geboekt.

Henk en zijn boekhouder besparen nu ongeveer 50% tijd op de boekhouding. De resultaten kunnen ze in Exact maandelijks bekijken.

Het bedrijf kan nu doorgroeien in omzet en Henk heeft altijd inzicht in zijn resultaten! Weten of wij uw administratie ook kunnen verbeteren zodat u ook veel tijd bespaart?! Bel ons gerust, dan bespreken we het.

Jan Leonard Eenkhoorn
Laten we vrijblijvend kennismaken
Jan Leonard EenkhoornJunior Relatiemanager Amsterdam